Bu gün dünyada iş həyatı və ev həyatı arasında davamlı qarşıdurma şəraitindəyik. Bu isə əksər hallarda yemək mövzusunda gecikmələrə səbəb olur. Sual verilə bilər ki, tez və praktik bir yemək necə olur? Bu problemin kökü iş və digər gündəlik tədbirlər nəticəsində kifayət qədər vaxtın olmamasıdır. Ancaq əksər evdar qadınlar və ya tək yaşayanlar üçün çox dəyərli olan bu məsləhətlər çoxlarına məlum deyil. Bilinən qaydalara zidd olaraq, asan və sürətli bir şam yeməyinizi belə bu praktik yollarla hazırlaya bilər və sağlam həyat yaşaya bilərsiniz.


Əsasən tərəvəz tərkibli yeməklər hazırlayın

Praktik üsullardan biri də tərəvəz yeməkləri hazırlamaqdır. Normal axşam yeməyi üçün sadə və praktik tərəvəz növlərindən istifadə edə bilərsiniz ki, bu da normal enerji qaynağıdır. Yeməkdə tərəvəzlərdən istifadə etmək yeməyin tez zamanda hazırlanmasına səbəb ola bilər. Praktik yemək hazırlamaq istəyənlər üçün tərəvəz istifadəsi ən praktik və sürətli metodlardan biridir.

 

Dondurulmuş qidalardan istifadə edin

Dondurulmuş qidalar artıq demək olar ki, bütün ərzaq mağazalarında mövcuddur. Qida dəyərlərinin dondurulma ilə qorunması, sağlamlıq üçün narahatçılıq yaratmaması və qısa müddətdə hazırlanan ən yaxşı qida seçimlərdən biri olmasına səbəb olur. Yorğun olduğunuz və ya bişirmək üçün vaxtınız olmadığı günlərdə mikrodalğalı sobada bişirmək və istifadə etmək üçün dondurulmuş pizza, pasta və digər ət və süd məhsulları ala bilərsiniz. Bu vəziyyətdə istifadə edilən qidalar qida dəyəri ilə də zəngindir. Olduqca praktik olan dondurulmuş qidalar bu gün dünyada ən çox seçilənlərdəndir.

 

Konservləşdirilmiş yeməklərdən istifadə edin

Konservləşdirilmiş formada satılan məhsulların bir çoxu bişirmə yolu ilə hazırlandığı üçün çox qısa müddətə bişdikdən sonra hazır qida halına gəlir. Bu səbəblə, yemək bişirməyə vaxtınız olmayanda amma isti və gözəl bir şey yemək istədikdə bu konservləşdirilmiş çeşidlər sizin üçün ən uyğun praktik yemək seçimlərini təklif edir. Qısa müddət ərzində ləzzətli lobya, noxud və ya tuna salatı hazırlaya və vaxtınıza qənaət edə bilərsiniz. Konservlərdən istifadə edərək ət və balıq məhsulları ilə zəngin yeməklər hazırlaya bilərsiniz.

 

Hazır şorba seçimləri mövcuddur

Şorbalar, xüsusilə qışda isti şorba yemək istəyən insanlar tərəfindən hazırlanan ən praktik yemək növüdür. Lakin qaynaması və bişməyi uzun vaxt tələb edən bu şorbaların ən praktik və tez hazırlanması üçün sağlam şəkildə satılan şorba növləri var. Praktik yolla tez bir zamanda şorba hazırlaya bilərsiniz.

 

Ağ və ya çəkilmiş ətdən istifadə edin

Ətli yemək bişirmək istəyənlərin ən çox üstünlük verdikləri qırmızı ət növü, yeməyin tez bir zamanda bişməsinə mane olur. Bu maneə qırmızı ətin tərkibi səbəbindəndir. Qırmızı ətin əvəzinə ağ ətdən istifadə etmək və ya çəkilmiş ət istifadə etmək yeməyi ən tez zamanda bişirməyə və ət yeməyi yeməyə imkan verir. Çəkilmiş ət və ya basdırma halına gətirilən ət növləri, praktik yemək hazırlamaq istəyən insanlar üçün faydalı seçimdir. Çəkilmiş ətin tez zamanda bişməyə hazır olan quruluşu, ət ilə praktik bir şam yeməyi hazırlamaq istəyənlər üçün tövsiyə olunan variantlardan biridir.